Bedrijven ontkomen er vandaag de dag niet meer aan: een goede internet marketing strategie. Een flitsende bedrijfssite in de lucht hebben is natuurlijk fantastisch, maar dient geen enkel nut als mensen het bestaat ervan niet weten. Het is dus nuttig om deze op de juiste manier onder de aandacht te brengen van de internetbezoeker. Dit kan onder meer door een zogeheten SEO tekstschrijver in de huren. Een SEO tekstschrijver weet hoe de vork in de steel zit op het gebied van Search Engine Optimization. Deze weet de webteksten op een zodanige wijze te optimaliseren, dat Google de website van een firma er feilloos tussen uit pikt, als mensen op een relevant zoekwoord googlen. Om te werken aan een goede vindbaarheid van de onderneming op het wereldwijde heb is het dus een goed idee om in zee te gaan met een ervaren SEO tekstschrijver. Deze weet namelijk van de hoed en de rand en kan helpen om een site ‘zoekmachine proof’ te maken.

De werkzaamheden van een SEO tekstschrijver

Om een indruk te krijgen van wat een SEO tekstschrijver zoal doet, kan men meer lezen in deze alinea’s. De werkzaamheden zijn in drie categorieën te verdelen.

  • Ten eerste gaat het om de optimalisatie van de reeds bestaande teksten op de site.
  • Ten tweede gaat het om zogeheten SEO-teksten, die voor linkbuilding ingezet kunnen worden.
  • Ten derde gaat het om adviezen over het gebruik van bepaalde tags bij berichten op een webpagina.

De SEO tekstschrijver heeft doorgaans veel ervaring met het verbeteren van webteksten. Hij of zij weet de tekst zo te schrijven, dat er relevante zoekwoorden in voorkomen. Dit vraagt nogal wat denkwerk en creativiteit. Een veelgezochte woordencombinatie is namelijk niet altijd even makkelijk in te passen in een zin. Iemand die coaching verzorgt in Groningen, wil natuurlijk graag gevonden worden als internetgebruikers op ‘coach Groningen’ zoeken. De SEO tekstschrijver maakt verwerkt in de bestaande website een zin, die er bijvoorbeeld zo uitziet: ‘Zoekt u een goede en invoelende coach? Groningen is de plek waar u mijn praktijk kunt vinden.’ De keywords staan wel verspreid over twee zinnen, maar het eigenaardige is dat Google geen leestekens ‘leest’. Een punt of een komma doorbreekt de zoekwoorden-combinatie dus niet.

Teksten leveren voor linkbuilding

Zoals gezegd is de SEO tekstschrijver ook een belangrijke persoon in het hele proces van linkbuilding. Dit is een strategie waardoor bedrijfswebsites hoger in Google kunnen komen door middel van het verzamelen van kwalitatieve backlinks. Er worden dat zogenaamde ‘nepwebsites’ geschreven, die niet in de navigatie van de betreffende site opgenomen zijn, maar toch naar de website linken. Bezoekers komen de tekst op dergelijke sites dus niet tegen, maar worden hierdoor toch naar de bedrijfswebsite toe getrokken. De SEO-teksten op deze pagina worden uiteraard geschreven door een professionele SEO tekstschrijver. De schrijver schrijft meestal in hoog tempo diverse unieke blogs, die belangrijke keywords bevatten. Deze teksten worden op dezelfde wijze geschreven als in de alinea hierboven vermeld. Dus door gebruik te maken van relevantie keyword-combinaties.